~my life-my soul~

Isnin, 22 Disember 2008

HISTERIA!!!

last friday g la tgk cite 2
actually x berani sgt nk tgk cite hantu kat wayang
cite2 hantu sblm ni sy prefer buy dvd n watch kat rmh
tp sebab ada org nk belanja so pegi je la kn

so dia pn g la book seat
yg bgsnya dia book seat kt blkg skali
bagus2
x de la takut sgt coz tgk kat blkg kn
hantu 2 pn jauh nk tgkp sy

wayang pn start la
org kt sblh sya lelaki yg melatah
ble hantu dia kuar mamat kt sblh ni blh melatah
so sya bkn sja tkejut dgn hantu je dgn mamat yg melatah ni pn sma gak
'mak ko hantu tu kuar'
byg kn nk fokus x blh lnsg...

dia msk mula2 x pkai sweater
pas movie start dia trus pkai sweater sbab mmg sjuk pn mklumla bru lepas hujan
tetibe sya toleh tepi n terkejut gile
mamat 2 tutup kepala dia smpai tggal mata je...
pas2 dia tarik lg bju dia
buat terkejut org je tau...

tetiba ada satu scene yg tetiba je ada kucing melompat dia melatah lg..,
'oh kusing dah kuar'
ya ampun byg kn la...
pnya la ketawa nya saya
dlm hati ak ni tgk cite hantu ke cite lawak ni
gelak smpai nk pecah pipi

lps hbs 2 ktorg trus kuar n smbg ketawa kt luar...
apa2 pn bgs gak ada mamat 2
at least x de la tkt sgt nk tgk cite ni...

anyway tq la 2 mamat melatah 2
hopefully kte x jumpa lg
kalo jumpa pn masa movie hantu je tau...

comment psl cite ni ok la
i lg tkut tgk cite jgn pandang belakang
sbab hantu2 dia mmg ada n nmpk real...a
posted by ~b-dah.nyer.nie~ at 8:05 PTG 0 comments

Khamis, 18 Disember 2008

TAHNIAH!!!

I juz want to wish congratulation to all my fwen...
Tahniah la kat korg yg skrg kt degree n yg baru grad...
apa2 pun we all have tried d best rite...

CONGRATULATION!!!
posted by ~b-dah.nyer.nie~ at 4:42 PG 4 comments

Rabu, 17 Disember 2008

LOS DAN FAUN

Smalam after maghrib me, my mom n si gem went to watch this film…
Well as ayah x de so ktorg pn kuar la g ‘merendek’…
Movie start at 8…
My comment…
Ok la cite ni…
Blh release tension coz agak lawak la jgk…
Mmg ketawa x berhenti la lawak dia…

As ussual kalo ada aflin mesti ada AC, Awie and Hans kan...
But in this movie Awie x de tapi ganti dgn adlin...
Awie merajuk kot…
Jalan cite ada mcm Baik Punya Cilok la jgk ckit2…
Ending dia je agak kelam kabut ckit coz die nk rewind balik ingatan dia n kejadian2 yg berlaku so pening gak la…
Overall I can give 3 ½ stars la 4 this movies…

For this 2 weeks je I dh 2x msk panggung…
Mentang2 la dekat n x ramai org especially kat GSC Alamanda ni wah enjoy sakan…
Pas ni kene relax plak kat rmh...
Eh tp x blh la...
This Saturday my parents annivessary mesti nk celebrate kat luar pnya...
This Sunday nk kuar KL plak…
Ble blh duk diam kat rmh je ni ha?

Semalam ms dlm panggung bun2 text me n ajak kuar...
Sori bun bpk I x de susah ckit nk kuar k…
My fwenz pn ajak lepak jgk mlm td but as i said kalo ayah x de i x berani nak kuar mlm2 n jauh2...
Maybe next time kot yek korang...
X pn korg je la yg dtg lepak cni…
Blh karaoke, layan movie ke…

Kalo nk kata x de transport melampau k…
Rapid KL dr pasar seni ada...
Rapid KL dr komuter serdang pn ada k...
Direct terus msk putrajaya...
Lu pikir la sendiri...

p/s: saje je wat ayat abg nabil i tu...
posted by ~b-dah.nyer.nie~ at 5:24 PG 0 comments

Ahad, 14 Disember 2008

15.12.2008

OUTSTATION…

Hari ni ayah g outstation ke penang 4 hr…
Hr khamis bru blk…

Tetiba ada idea nakal…
Last week cite kat mak, kwn ckp cite los dan faun 2 kelakar…
Jom kte tgk nk x?
Mak ckp ayah x suka msk panggung…

So skrg ayah x de blh la kte g kan…
Hahahaha(ketawa jahat)...

So igt selasa mlm la nk g tgk...
Kebetulan ada baucar gsc buy 2 tickets free 1...

Los dan Faun tunggu ak!!!!!!!!
posted by ~b-dah.nyer.nie~ at 8:53 PTG 1 comments

13.12.08

PC FAIR

Pg sabtu hr 2 ckp dgn ayah nk g pc fair dia kata kalo nk g lps zohor...
La apasal plak...
Tghri ni nk g ank kwn mak kawin...
Oo ank pak cik baha 2 ke...
Nk x nk kene la pegi gak sbab pak cik ni sya kenal n dia kenal sya...
Jap g merajuk plak...

Lepas blk kenduri n lps solat zohor ktorg pn kuar la...
Sya, si gem, ayah n cousin...
Mak x ikut coz dia ada majlis tahlil lpas asar...
Mula2 nk naik erl n putra je...
Pas2 x jadi plak coz lg save kalo bwk kete...

Nk msk klcc pny parking basement dh pnuh...
Alamak langit dh mendung...
Bile2 masa je hjn nk trn ni...
Ya Allah nk msk parking yg kt taman klcc 2 pnya la jam gle...
Msk2 je lot parking hjn pn trn dgn lebatnya mencurah2 ke ldg gandum...
½ jam jgk la ktorg duk dlm kete 2ggu hjn reda...
Nk bwk pyg sori...
Apa msk klcc bwk pyg x glam la beb...
So hjn reda ckit tp still renyai2 lg…
Redah je la x sbr dh ni ha…

Msk je mak aih rmainya mcm dpt brg free plak dorg ni...
G tgk laptop, beza gle la price dia compare dgn pasaran...
Sebab ramai sgt ktorg straight to the point je…
Sedar x sedar dh pkl 6.30...
Eh x solat asar lg ni...
So kuar la cpt dr c2..
Lg pn msg2 dlm wallet dh hbs dt…
Sya tggal rm3, si gem ada lg rm20, cousin tggal rm5, ayah tggal rm16…
Sebab apa?
Ktrg igt dorg blh terima credit card…
Tp x byk yg ada untuk booth yg jual brg yg kecik2 ni…
Kalo ada pn caj lg 2%...
X yah la gna je la cash mana yg ada...

Lps solat asar n mgrb ktorg pn blk...
Duit dh hbs apa lg...
Nsb bek la prkg byr rm6 je...
Kalo x tpksa la pth blk g atm kuar dt...

Beli apa kat pc fair?

I beli printer canon 3 in 1 rm199...
Freegift tuala, beg galas n pendrive kingston 4G beb!!!
Beli headphone kat sonicgear rm19...
Beli MP5 2G +4G rm199
Beli wireless mouse rm40
Beli ink printer rm120
Beli celcom broadband rm150

Maunya x hbs cash…
Sblm 2 sya baru je cucuk dt rm500…

So next week kene duk diam2 kt rmh…
Menginsafi diri…
Hahahaha…
posted by ~b-dah.nyer.nie~ at 8:51 PTG 1 comments

12.11.08

Babysitter

Malam jumaat lps pak cik saya di presint 9 telepon ayah blh x saya tlg jagakan anak dia sok coz dia n his wife x blh nak cuti n taska dia tutup…
Then dia tanya ada nak kuar mana2 ke sok?
Sya cakaplah x de sok nak duduk rumah je tido puas2...
Pastu dia tanya blh x tlg jagakan anak lelaki tunggal dia yg berumur 5 tahun Mohd. Haikal...
Sya ketawa besar gle...
Mimpi ke apa pakcik ak ni ak yg krg lesabaran terhadap bdk2 yg nakal seperti anak dia nak suruh ak jaga...
Tapi kesian plak kan kalo ak x tolong jaga x kan nak tinggalkan sorg2 kat rmh plak...
So i accept la...

Sok paginya lepas subuh terus x tido k...
Mak cik antar anak dia dalam pkl 7.15pg...
Lepas mak dia g keje haikal ok lg...
Pas ½ jam dia mula x blh duk diam...
Ok mcm ne la ak nk suruh bdk ni duk diam kejap...
X blh jadi ni dia masuk blk si gem dia cari toys box si gem yg dh jadi harta karun 2...
Join la dia main n tetiba rasa mcm bdk 5 thn blk plak kn...


Tetiba dia cakap ”Kak B-dah, Haikal lapar la..”
Ya Allah...
Aku lupa bdk ni x bfast lagi...
Padan la ak pn lapar sama dah 8.30...
My mom masak bihun pg tu tp dia demamd k x nak...
So i pn masakkan la dia roti gardenia celup telur goreng...
Gorengkan haikal 2 kpg…
“Haikal nk minum apa milo ke orange juice?”
“Orange juice 1 k, kak b-dah”
Mak aih demand gle mamat ni…
Mcm anak mat salleh plak...
Maybe dia tgk sya minum orange juice, so dia pn nak la kot...
Offer dia gak sesuap bihun grg tp x mau...

So lepas bg dia bfast i pn nk layan la i pnya cite korea yg i missed smlm coz g tgk cicakman smlm...
Tetiba je dia amik remote astro n tkar channel kartun plak...
Tetiba angin turnado melanda diriku...
Woi ak nk tgk cite korea td la!!!!!!!
X pe2 blh control lg…
Ak nk tgk channel apa yg ko nk bukak...
Tetiba...
”kak b-dah kenapa 611 je yg blh bkak?”
Hahaha....
Padan muka ko...
Rumah ak dh x de channel 2...
So dgn muka x puas hati dia plgkn balik remote astro 2...
Oh bhgianya hidup...
Dia pn main la mainan dia balik...

Time lunch mak dia dtg lepak kat rumah sementara tggu org smbhyg jumaat...
Mak dia tanya nk makan ke x?
Nak makan amendanya...
Pkl 11 td ak masakkan lg roti telur kat dia lg 3 kpg...
So dh ada 5 kpg roti dlm perut dia + sebotol susu...

Lps ayah balik smbhyg sya temankan ayah makan time 2 sya pn mkn sekali la…
Tetiba dia dtg kt sebelah…
”Kak b-dah, haikal nk mkn gak tp nak kak b-dah suap”
La tadi mak ko offer nk suap x nak plak...
Time ak nk mkn la ko sibuk...
X pe2 sabar…
So smbil suap mulut dia, suap mulut sya sama…
Lunch 2 sya msk sotong n ikan grg je...
Pas2 panaskan lauk yang mak masak pg tadi (maklumla x pandai msk, tau panaskan lauk je la)...
Dia mkn smpai 3x tambah k...
Ya Allah ko bkn ke baru minum susu...
Asal la ko ni makan byk sgt?

B4 mak dia g keje blk mak dia pesan kt sya suruh tido kn dia coz ptg jap g nk bwk dia kuar...
Takut kalo dia x tido meragam plak nanti...
Baiklah cik Ita (mak Haikal)...
Dalam pkl 3 bdk ni makain aktif plak...
Perut dh kenyang apa lg...
Mata sya plak yg dh x larat nk angkat...
Si gem dh lama hanyut...
Ah lantak kat ko la...
Mls ak nk lyn dah...
Sya pn baring la n si haikal main kat sblh i...
Tetiba i terjaga tgk dia pn dh bring tido siap hisap jari lg kat sblh sya...
Lega aku...

Pkl 5 mak dia blik nk amik dia x bgn lg...
5.30 bgn mandikan dia pas2 trus blk...
So ptg 2 rsa penat sgt...
Nasib bek la adik ak si gem ni dh besar kalo x letih ak nk layan…

p/s: Ya Allah ya Tuhanku ko bg la ak nanti anak yang baik dan mendgr kata....

Label:

posted by ~b-dah.nyer.nie~ at 8:47 PTG 1 comments

Jumaat, 12 Disember 2008

CICAKMAN 2 yg bosan...

So semalam I went to watch cicakman 2…
Huh….
Cite cicakman 2 ni bg sya x la best mcm yg 1st dlu...
Cite yg 1st dulu lg gempak la...
Yg 2nd ni kan cite dia byk lompat2 la...
X habis lg cite pasal ni dh lompat g tempat lain plak...
Cicakman 2 ni x lawak mcm yg 1st dulu n lg matang la...
Tapi dia punya kesan khas (x tau la org pggil apa dlm english) x kemas n nampak bertarabur...

PROF. KLON
Penampilan aznil dlm cite ni x byk sgt...
Ketawa comel die 2 pn x de sgt...
1 je yg sya pelik...
Bkn ke dia dlm penjara...
Napa tetibe je dia dh ada kat underground?
At least tunjuk la dia lari dr penjara ke apa ke...

GINGER 1 n 2
Mcm base watak diorg ni mmg best tapi ckit je scene diorg…
Pastu dah x kelakar mcm dulu…
N tetibe je dia blh jd baik n tolong cicakman lepas dgr nasihat amoi tilik nasib…

TANIA
Well mcm biasa watak fasha sandha kan agak gedik(so sorry 4 those yg minat kat dia k)…
As a wartawan dia agak lembab gak la…
Dari seorg S/U blh jadi wartawan…
Kerana kelembapan dia, dia still lg x tau sape cicakman...

RAMA
Actually sya mmg curios watak tamara dlm cite ni…
Ooo rupanya jd rama-rama…
Awal2 lg dah kuar pompuan jahat ni...
At 1st sya x tau dia ni as asst cicakman or musuh dia…
Tetiba dia g serang rmh abu bakar(redzuan hashim)…
Soknya nmpak dia jln dgn prof. Klon...
Still lg x tau dia sapa n apa motif dia...
Dia dok asyik mention pasal ’masterpiece gue’ amenda ntah…

IMAN
Yg ni I got no comment coz sh.amani kalo blakon mmg slamber gile…
Walaupun buta…


Conclusionnya I blh bg 3 from 5 stars.
Keluar dr wayang smlm mak aih hujan lebat gile siap kilat n guruh lg…
So srh ayah pick up ktorg kat alamanda…
Tetiba mak kata nk beli barang dapur plak…
So g la bli kat care4…

Nak kuar drpd alamanda pnya la jam gle kat parking…
Dgn org yg nak kuar n org yg tgh cari perking...
Fuh!!!!
Dr 6.30 sampai 7.15 baru blh kuar k...
Ayah pnya la angin dah la dia incharged syarahan agama kat surau malam 2...
Kalo blk rm jalan kaki rasa dah blh pegi n datang balik baru kuar dr alamanda pnya parking kot...
Maybe coz smalam selangor cuti kan 2 yg ramai sgt 2...
N sememangnya kalo weekend pn kalo saje gatal2 nak g alamanda ktorg prefer jln kaki drpd berebut parking...
X de la jauh sgt dlm ½ km je...
Blh exercise...
Hehehe....
posted by ~b-dah.nyer.nie~ at 4:53 PG 0 comments

CICAKMAN 2 yg bosan...

So semalam I went to watch cicakman 2…
Huh….
Cite cicakman 2 ni bg sya x la best mcm yg 1st dlu...
Cite yg 1st dulu lg gempak la...
Yg 2nd ni kan cite dia byk lompat2 la...
X habis lg cite pasal ni dh lompat g tempat lain plak...
Cicakman 2 ni x lawak mcm yg 1st dulu n lg matang la...
Tapi dia punya kesan khas (x tau la org pggil apa dlm english) x kemas n nampak bertarabur...

PROF. KLON
Penampilan aznil dlm cite ni x byk sgt...
Ketawa comel die 2 pn x de sgt...
1 je yg sya pelik...
Bkn ke dia dlm penjara...
Napa tetibe je dia dh ada kat underground?
At least tunjuk la dia lari dr penjara ke apa ke...

GINGER 1 n 2
Mcm base watak diorg ni mmg best tapi ckit je scene diorg…
Pastu dah x kelakar mcm dulu…
N tetibe je dia blh jd baik n tolong cicakman lepas dgr nasihat amoi tilik nasib…

TANIA
Well mcm biasa watak fasha sandha kan agak gedik(so sorry 4 those yg minat kat dia k)…
As a wartawan dia agak lembab gak la…
Dari seorg S/U blh jadi wartawan…
Kerana kelembapan dia, dia still lg x tau sape cicakman...

RAMA
Actually sya mmg curios watak tamara dlm cite ni…
Ooo rupanya jd rama-rama…
Awal2 lg dah kuar pompuan jahat ni...
At 1st sya x tau dia ni as asst cicakman or musuh dia…
Tetiba dia g serang rmh abu bakar(redzuan hashim)…
Soknya nmpak dia jln dgn prof. Klon...
Still lg x tau dia sapa n apa motif dia...
Dia dok asyik mention pasal ’masterpiece gue’ amenda ntah…

IMAN
Yg ni I got no comment coz sh.amani kalo blakon mmg slamber gile…
Walaupun buta…


Conclusionnya I blh bg 3 from 5 stars.
Keluar dr wayang smlm mak aih hujan lebat gile siap kilat n guruh lg…
So srh ayah pick up ktorg kat alamanda…
Tetiba mak kata nk beli barang dapur plak…
So g la bli kat care4…

Nak kuar drpd alamanda pnya la jam gle kat parking…
Dgn org yg nak kuar n org yg tgh cari perking...
Fuh!!!!
Dr 6.30 sampai 7.15 baru blh kuar k...
Ayah pnya la angin dah la dia incharged syarahan agama kat surau malam 2...
Kalo blk rm jalan kaki rasa dah blh pegi n datang balik baru kuar dr alamanda pnya parking kot...
Maybe coz smalam selangor cuti kan 2 yg ramai sgt 2...
N sememangnya kalo weekend pn kalo saje gatal2 nak g alamanda ktorg prefer jln kaki drpd berebut parking...
X de la jauh sgt dlm ½ km je...
Blh exercise...
Hehehe....
posted by ~b-dah.nyer.nie~ at 4:53 PG 2 comments

Rabu, 10 Disember 2008

cicakman 2 n madagascar

actually sy bru nk belajar keseronokan blog ni
so bljr la kn tls ckit2
lama2 jd bukit...

so today 11.12.2008
sy nk pg tgk cicakman dgn adk
maklumla time cuti2 cm ni better spent time dgn my gem2 kn...
so igt nk tgk pg ni tp atas sebab2 keselamatan coz takut x smpat nk bgn pg so we decide 2 watch at 3 p.m
ok la 2 kn...

last week g tgk madagascar 2
ya ampun....
walaupun sy minat tgk cartoon
tp cite ni mmg sesuai utk knk2 ribena n org dewasa yg nk rs perasaan bdk2 blk...
mcm base kat alamanda time 2 mmg ksg wlpn cuti sekolah
me n my gem2 duduk la kat sblh 3 org knk2 ribena ni...
b'coz for me cite ni agk bosan so agk lembab gak la nk pick up lawak dia...
so bile bdk2 kt sblh ktorg ketawa ktorg pn ketawa la...
last2 bru faham cite ni...
ooo cm ni rupaya, ooo cam 2 citenya...
at last we felt regret la jgk coz cite dia so-so je n mbazir je tket rm10...
1 je yg geram lps tgk cite ni...
my gem2 call me 'gloria'(watak badak sumbu pompuan dlm cite ni)
n i call him back 'moto-moto' (watak bdk sumbu yg lg gemuk dr gloria)
Y?
b'coz he said bdn i dah gemuk n naik mcm gloria...
benci tau...
posted by ~b-dah.nyer.nie~ at 6:10 PTG 1 comments